Pecky's Vauxhall Decoder

Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 31 to 39 of 39
  1. #31
    Member Ant's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Cambs
    Posts
    53
    Vehicle
    Astra Mk5 VXR
    Quote Originally Posted by domtorredo View Post
    Ah johnson controls looks a wrong screen for astra did you noted somewhere part number?
    When will get home will check from where it comes
    Yup, part number for the one in the car is 13276999, Ident BR
    HW2.01
    SW11.05.2007/O

    Not sure why this is, doesn't look like it's been out before however maybe this is the cause of it all?


    • Advertising

      advertising
      Diagnostics.org.uk
      has no influence
      on advertisments
      that are displayed by
      Google Adsense

    • #32
      Member Ant's Avatar
      Join Date
      Jan 2015
      Location
      Cambs
      Posts
      53
      Vehicle
      Astra Mk5 VXR
      BID


      CD30 MP3

    • #33
      VIP domtorredo's Avatar
      Join Date
      Jan 2012
      Location
      Hull, East Yorkshire
      Posts
      1,587
      Vehicle
      Peugeot Expert
      It is astra screen

    • #34
      Member Ant's Avatar
      Join Date
      Jan 2015
      Location
      Cambs
      Posts
      53
      Vehicle
      Astra Mk5 VXR
      Quote Originally Posted by domtorredo View Post
      It is astra screen
      Fair play, thought I'd check thats all.

    • #35
      Member Ant's Avatar
      Join Date
      Jan 2015
      Location
      Cambs
      Posts
      53
      Vehicle
      Astra Mk5 VXR
      UPDATE
      So, swapped out the Headunit and BID for a known working pair. Monitored the current drain and the same symptoms appeared, 10mA for 15-20 mins, then spiking to 700mA for a minute before dropping back down.

      CIM fuse removed, #34 from the UEC. same symptoms as above.

      One thing I'm considering now is it's the UEC at fault, reason why is based on the wiring diagrams from Dom, the UEC has many feeds in to the BID. Plus, I've got a separate issue at the moment with the left AFL ballast playing up and the bulb going out. As per the manual, the corresponding fog light should illuminate, but it doesn't. Plus along with the previous bulbs that went out (rear light & brake light) I never got any INSP2 message on display. So I'm assuming something is up with the CANbus and from what I can gather all this feeds in to the UEC.

      Also, when plugging fuse 35 back in (I leave this and fuse 36 out now when not using the car) you can hear something clicking / arching in the UEC. Plus you can see a faint spark when the fuse makes contact.

      Any ideas before I resort to taking this to the dealer to be looked at?

    • #36
      Member Ant's Avatar
      Join Date
      Jan 2015
      Location
      Cambs
      Posts
      53
      Vehicle
      Astra Mk5 VXR
      Resorted to booking it in with the dealer for diagnostics. I'm planning to provide them with a full list of what I've done to locate the issue as I don't want to be paying any more than I have too.

      If there is anyone around the Cambs / Beds region that has TECH2, I'm more than willing to cancel the dealer and take it to them.

    • #37
      Member franbmx's Avatar
      Join Date
      Nov 2014
      Location
      Granada
      Posts
      19
      Vehicle
      astra mk5
      Hello

      Did you solve the problem? , the same happens to me .

      Cid ks.

      Thank you

    • #38
      Member Ant's Avatar
      Join Date
      Jan 2015
      Location
      Cambs
      Posts
      53
      Vehicle
      Astra Mk5 VXR
      Quote Originally Posted by franbmx View Post
      Hello

      Did you solve the problem? , the same happens to me .

      Cid ks.

      Thank you
      Yes. It was an issue with the headunit and screen. Both swapped out for a CD70 Navi and CID & problem solved.

    • #39
      Member franbmx's Avatar
      Join Date
      Nov 2014
      Location
      Granada
      Posts
      19
      Vehicle
      astra mk5
      I have android radio and screen cid KS but radio is not the problem.

      I think the problem is the Cid, which was the last thing I installed in the car since I have removed the 2din radio and it continues to consume battery.

      Thanks

Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4

Similar Threads

  1. Wanted Astra h wiring diagram for air con to ecu
    By lfcmassive in forum Electrical
    Replies: 0
    Last Post: 18th May 2017, 11:34 AM
  2. Astra J bumper wiring diagram
    By mantulis in forum Astra
    Replies: 5
    Last Post: 16th March 2017, 11:39 AM

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
This site was created by Pecky to act as a knowledge base of useful information regarding Vauxhall cars.
Whilst I can help out with works, this isn't my full time job, so occasionally there may be a delay in replying.

Other forums

AON, VXR-Online, Insignia-drivers.uk

Diagnostics.org.uk is a trading name of RJP Projects Ltd which is a company registered in England and Wales with company number 7453778